Welkom op onze nieuwe site.

Wij zijn een groepje modelvliegers die met name op het DLG bouwen/ vliegen gericht zijn. We vliegen regelmatig met elkaar, recreatief, als wel in competitie. De meeste van ons bouwen hun dlg's zelf d.m.v. composiet materialen als glasweefsel, carbonweefsel, kevlar, etc. Op deze site zal je het een en ander over onze bouwtechnieken kunnen vinden.

En... ook dit jaar is jaap weer zo gek geweest om de winterpostal te organiseren. De winterpostal gaat om, gedurende de wintermaanden, per maand een bepaalde taak zo goed mogelijk uit te voeren. Deze taak is iedere keer weer anders en ook anders dan in de officiŽle wedstrijden. Het gaat allemaal om niks anders dan eeuwige roem en fun in de wintermaanden.!! De Winterpostal!!2e Kerstdag 2014 Chucken en dlg-en op zweefvliegveld Malden

Voor de meesten onder ons al een aantal jaren bekent, maar toch nog een vermelding hier voor de ''nieuwelingen''. 2e kerstdag organiseert de nijmeegse luchtvaartclub wederom de befaamde chuck-wedstrijd. Sinds een aantal jaren wordt dit gecombineerd met het vliegen met dlg's, iets verderop de strip. Uiteraard zijn jullie allen welkom om er een gezellige dag van te maken. Ongeacht het weer, de chuckwedstrijd wordt gevlogen! De regels voor de chucks zijn simpel; vrije vlucht en met de hand lanceren, voor de rest mag je alles zelf weten qua ontwerp, timers, balsa, carbon etc. Voor mensen die toch mee willen doen maar nu te weinig tijd hebben om een chuck te knutselen, zijn er (hopelijk genoeg) chucks te leen. graag tot 2e kerstdag op zweefvliegveld Malden. Vriendelijke groeten, Nijmeegse Luchtvaart Club.


Foto reportage 2e Kerstdag 2009 Maldensvlak
Klik op het plaatje voor meer foto's

Discus laungh start...

'Smijt'je dlg zo hoog mogelijk en zoek daarna de thermiek op...


Groepje enthousiaste vliegers, waaronder mijzelf.
Deze foto is genomen na een wedstrijd F3K, zoals officieŽl de klasse heet, waar dlg onder valt.
Voor meer informatie over F3K Nederland en BelgiŽ,
zie onderstaand link.
Home F3K NederlandBouwverslag van Jaap zijn tantalus sensazione. Schuimkernbouw en 70gr/m2 samurai carbon.
Klik op het plaatje